لزوم شناسایی و تأمین نیاز‌های فرهنگی عمره‌گزاران 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در جمع عوامل اعزامی بعثه مقام معظم رهبری به سرزمین وحی بر لزوم شناسایی و تأمین نیاز‌های فرهنگی عمره‌گزاران تأکید کرد.
کد خبر: ۷۰۶۲۹۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳ - 17November 2024

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که امروز (یکشنبه) در جمع سومین گروه از نیرو‌ها و عوامل اعزامی بعثه مقام معظم رهبری به مکه مکرمه و مدینه منوره سخن می‌گفت، تشرف به سرزمین وحی و خدمت‌گزاری به زائران بیت‌الله‌الحرام را توفیقی ویژه توصیف کرد که خداوند به آنان ارزانی داشته است. 

لزوم شناسایی و تأمین نیاز‌های فرهنگی عمره‌گزاران 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه خداوند دو پیامبر، حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل (علیهماالسلام) را مأمور خدمت‌گزاری به زائران بیت‌الله‌الحرام کرد، به آیه ۱۲۵ سوره بقره اشاره کرد «وَ عَهِدْنا إِلى إِبْراهیمَ وَ إِسْماعیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطَّائِفینَ وَ الْعاکِفینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ/ و از ابراهیم و اسماعیل پیمان گرفتیم که خانه مرا براى طواف‌کنندگان و اعتکاف کنندگان و رکوع‌کنندگان سجده‌گزار (نمازگزاران) پاکیزه سازید» و اظهار داشت: این خدمت‌گزاری آنقدر اهمیت دارد که خداوند به این پیامبران می‌فرماید: این خانه را برای زائران تمیز و آماده کنید.

وی خدمت به ضیوف‌الرحمان را عامل رشد و تعالی توصیف و بر قصد قربت در این سفر و خدمت‌گزاری به زائران حرم امن الهی تأکید کرد و گفت: در صورت غفلت و نداشتن قصد قربت نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد.

حجت‌الاسلام نواب همچنین اهمیت اخلاص در انجام کار‌ها را یادآور شد و تصریح کرد: هم خادم و هم خالص بودن مهم است، وقتی انسان رنگ خدایی گرفت، دیگر هیچ‌چیز برای او ارزش ندارد همچنان‌که امام على (ع) می‌فرماید: «مَن أخْلَصَ النِّیَّةَ تَنَزّهَ عنِ الدَّنِیَّةِ/ هر که نیّت را خالص گردانَد، از پستى دور مانَد.»

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با استناد به حدیثی از امیرالمؤمنین (ع) اخلاص را عامل نجات انسان دانست و به حاضران توصیه کرد که در مکه و مدینه برای انجام مسئولیتی که برعهده گرفته‌اند، از باری‌تعالی کمک و یاری طلب کنند.

وی تأکید کرد: خداوند به عنوان و سمت افراد نمی‌نگرد؛ بلکه به نیت پاک در خدمت‌گزاری و اخلاص افراد توجه دارد.

حجت‌الاسلام نواب در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم شناسایی و تأمین نیاز‌های فرهنگی عمره‌گزاران و توجیه زائران در خصوص نحوه رفتار و سلوک در سفر به سرزمین وحی تأکید کرد و با توجه به تغییراتی که در شیوه برخورد عربستان با زائران در سال‌های اخیر پدید آمده است، از روحانی و مدیر کاروان خواست به این مهم توجه داشته باشند تا معتمرین ضمن رعایت مقررات جدید بدون دغدغه و با آرامش بتوانند به زیارت و انجام اعمال عبادی و مناسک خود بپردازند.

وی به مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه در مکه و مدینه توصیه کرد که با حضور ذهن بیشتری نسبت به احکام و مناسک اقدام کنند و در تعامل با زائران ضمن رعایت تواضع و رفاقت، مسئولانه رفتار کنند.

حجت‌الاسلام نواب با اشاره به اینکه در بازدید از هتل‌ها، ضمن برقراری گفت‌وگوی چهره‌به‌چهره با زائران، می‌توان مطالب و نقطه‌نظرات آنان را شنید، رعایت حق و حقوق زائر را ضروری دانست و نمونه‌هایی از آن را در حج سال‌های گذشته در سفر به سرزمین وحی بیان کرد.

وی از معاون فرهنگی بعثه خواست که به تأمین نیازمندی‌های خادمان فرهنگی توجه کند تا بتوانند خدمات مطلوب‌تری در این سفر معنوی به زائران ارائه دهند و افزود: روحانیون کاروان‌ها به انتقال آموزه‌های اسلامی به‌ویژه در حوزه جهاد تبیین و سبک زندگی اسلامی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است توجه داشته باشند و به شیوه‌ای جذاب و اثرگذار این نکات را برای عمره‌گزاران بیان کنند تا با اندوخته‌ای ارزشمند از این سفر به کشور باز گردند.

حجت‌الاسلام نواب گفت: سخنرانان استفاده از شیوه‌های هنرمندانه را در بیان دشمنی‌های مستکبران با جهان اسلام و وضعیت مسلمانان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و لبنان مورد توجه قرار دهند و برای پیروزی مردم فلسطین و لبنان دعا کنند.

برگزاری برنامه ختم قرآن گروهی در مسجدالحرام و مسجدالنبی به‌ویژه به‌یاد شهدایی که خانواده و بستگانشان در کاروان حضور دارند و تشویق زائران به قرائت دعا‌های صحیفه سجادیه مخصوصاً دعای ۲۰ دعای مکارم‌الاخلاق و دعای ۲۴ دعای به والدین و دعای ۲۵ دعای به فرزندان، از دیگر نکاتی بود که نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به حاضران توصیه و بر لزوم همدلی بین خادمان فرهنگی و مدیر کاروان تأکید کرد.

وی از نیازشناسی، برنامه‌ریزی و اجرای خوب به‌عنوان سه نکته مهم و مورد توجه در راستای هدایت و رشد زائر نام برد و از حاضران خواست که تجربیات خود را در این سفر تدوین کنند تا این آزموده‌ها جمع‌آوری، چک و اصلاح شوند و به‌عنوان نقشه و چراغ راهی برای آیندگان مورد استفاده قرار گیرد. 

در این نشست که حجت‌الاسلام و المسلمین «سید حسین رکن‌الدینی» معاون فرهنگی و «محمدحسین خوشنویس» معاون توسعه مدیریت و منابع و تعدادی از مدیران بعثه مقام معظم رهبری نیز شرکت داشتند، ضمن بیان نکات توجیهی، بر لزوم هماهنگی میان خادمان فرهنگی کاروان عمره تأکید و به برخی راهکار‌ها برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به عمره‌گزاران کشورمان اشاره شد.

انتهای پیام/۱۱۸

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار